Doç.Dr. Mehmet Umutlu’nun çalışması Financial Analysts Journal’da basılmak üzere kabul edildi.

SSCI tarafından taranan Financial Analysts Journal isimli bilimsel dergi, The Association of Business Schools (ABS) tarafından yayınlanan ve en son geçtiğimiz şubat ayında güncellenen “Academic Journal Guide” da Finans alanında sıralamaya katılabilen 105 bilimsel dergi içinde 14. sırada yer almıştır. Amerika’da basılan ve 1945 yılından beri yayın hayatında olan bu bilimsel dergide daha önce ekonomi alanında farklı yıllarda Nobel ödülünü alan Markowitz, Sharpe, Fama ve Engle gibi bilim insanlarının çalışmaları da yer almıştır. Buna ek olarak birçok üniversitede finans derslerinde ders kitabı olarak okutulan kitapların yazarları olan Bodie, Duffie, Elton, Gruber, Copeland gibi araştırmacıların çalışmaları da bu dergide yayınlanmıştır. Şu ana kadar Financial Analysts Journal’da çalışması yayınlanmak üzere kabul edilen ve Türkiye adresli bir Üniversite’de çalışmalarını sürdüren tek araştırmacı bölümümüz öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Umutlu olmuştur.